(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Autumn Fields 1

2023

Dit schilderij Autumn Fields 1 is een werk dat ik heb gemaakt bovenop een ouder zwart-wit bomen schilderij. Op sommige plekken van het schilderij komen delen van het oude onderliggende schilderij naar voren. Ze zorgen voor die echt interessante lagen in het kunstwerk. Ik verspil geen verf of doeken en ik vind het geweldig dat het oudere schilderij voor altijd voortleeft in het nieuwe.

Celebrate Summer 1

2023

In de betoverende wereld van abstracte kunst komt een levendige en vreugdevolle viering van de zomer tot leven. Bestaande uit vier fascinerende schilderijen op papier, straalt deze collectie een levendige geest uit die even aanstekelijk is als de warme zon op een heldere zomerdag. Elk stuk staat op zichzelf, een meesterwerk van kleuren en texturen, maar wanneer ze verenigd zijn aan een muur, vormen ze een harmonieuze symfonie die iedereen die ze aanschouwt betovert.
De vier schilderijen "Celebrate Summer" zijn onderdeel van de serie "Let's go Abstract".

Celebrate Summer 2

2023

In de kern van dit schilderij ligt een explosie van kleuren, alsof de kwast van de kunstenaar moeiteloos de essentie heeft vastgelegd van de levendige pracht van de zomer. De warme achtergrond van gele en oranje tinten zet het podium voor een caleidoscoop van emoties, die herinneringen oproept aan mooie momenten onder de zon. De vier schilderijen "Celebrate Summer" zijn onderdeel van de serie "Let's go Abstract".

Celebrate Summer 3

2023

In dit levendige kunstwerkje verschijnen zwarte organische vormen en lijnen, als betoverende dansen van ongeziene energieën van de natuur. De zwarte elementen geven een gevoel van mysterie en diepte aan de compositie, en creëren een intrigerend samenspel tussen de levendige kleuren en de schaduwen van het onbekende. Deze vormen en lijnen stromen en verstrengelen, en creëren een dans van contrasten die de toeschouwer uitnodigt om de eindeloze mogelijkheden van de verbeelding te verkennen. De vier schilderijen "Celebrate Summer" zijn onderdeel van de serie "Let's go Abstract".

Celebrate Summer 4

2023

Celebrate Summer 4 vangt de vluchtige momenten van het seizoen in een tijdloze omarming van kleuren en vormen. Het schilderijtje straalt een aanstekelijk gevoel van vreugde uit en nodigt de waarnemer uit om te genieten van de schoonheid van de eenvoudige geneugten van het leven. De vier schilderijen "Celebrate Summer" zijn onderdeel van de serie "Let's go Abstract".

Connection 1

2023

In het hart van dit schilderij bevindt zich een levendig samenspel van kleuren - een energieke dans van blauwen, oranje en groenen, elke penseelstreek zorgvuldig aangebracht met een paletmes. De keuze voor dit gereedschap geeft het kunstwerk een dynamische, getextureerde kwaliteit die het oog aantrekt en de zintuigen prikkelt. Laag over laag verf creëert diepte en complexiteit, en vormt een visueel tapijt dat de toeschouwer boeit. "Connection 1" maakt deel uit van een boeiend kwartet van abstracte schilderijen op papier van 29 x 21 cm. Elk stuk heeft levendige oranje en roze achtergronden, gelaagd met blauwe, oranje en groene tinten aangebracht met een paletmes. Interessante zwarte lijnen en organische vormen creëren een betoverende stroom. Prachtig als geheel of afzonderlijk.

Connection 2

2023

Wat dit schilderij en deze serie echt onderscheidt, is het gebruik van zwarte lijnen en organische vormen. Deze elementen doorkruisen de compositie op elegante wijze en fungeren als visuele ankers te midden van de abstracte spontaniteit. Ze leiden het oog van de kijker en bieden een gevoel van structuur en verbinding binnen het artistieke verhaal. "Connection 2" maakt deel uit van een boeiend kwartet van abstracte schilderijen op papier van 29 x 21 cm. Elk stuk heeft levendige oranje en roze achtergronden, gelaagd met blauwe, oranje en groene tinten aangebracht met een paletmes. Interessante zwarte lijnen en organische vormen creëren een betoverende stroom. Prachtig als geheel of afzonderlijk.

Connection 3

2023

De achtergrond van dit schilderij dient als een betoverend canvas voor de visie van de kunstenaar. Een stralende mix van oranje en roze straalt warmte en vitaliteit uit, en roept een gevoel van vreugde en viering op. Deze kleuren vertegenwoordigen de emotionele kern van "Connection" en wekken gevoelens van enthousiasme en passie op. "Connection 3" maakt deel uit van een boeiend kwartet van abstracte schilderijen op papier van 29 x 21 cm. Elk stuk heeft levendige oranje en roze achtergronden, gelaagd met blauwe, oranje en groene tinten aangebracht met een paletmes. Interessante zwarte lijnen en organische vormen creëren een betoverende stroom. Prachtig als geheel of afzonderlijk.

Connection 4

2023

Dit kunstwerk toont een harmonieuze mix van levendige kleuren, intrigerende texturen en een meeslepend verhaal van artistieke verkenning. "Connection 4" nodigt kijkers uit voor een reis door het rijk van het abstract expressionisme. "Connection 4" maakt deel uit van een boeiend kwartet van abstracte schilderijen op papier van 29 x 21 cm. Elk stuk heeft levendige oranje en roze achtergronden, gelaagd met blauwe, oranje en groene tinten aangebracht met een paletmes. Interessante zwarte lijnen en organische vormen creëren een betoverende stroom. Prachtig als geheel of afzonderlijk.

Dreamland

2023

Dit schilderij is een symfonie van lagen, een artistieke reis die begint met levendige kleuren die met elkaar verweven en dansen over het doek. Terwijl de compositie evolueert, worden lagen wit, grijs en zwart zorgvuldig aangebracht, wat een intrigerend samenspel tussen licht en schaduw creëert. Te midden van dit genuanceerde palet, verschijnen flarden van de oorspronkelijke levendige tinten, als echo's van de oorspronkelijke inspiratie van de kunstenaar. Het doek vertelt een verhaal van transformatie, dat culmineert in de betoverende finale - een zelfgemengde, dieprode verf die een gevoel van passie en mysterie uitstraalt. Elke markering is een fluistering, elke laag een hoofdstuk, allemaal samenkomen om een boeiend verhaal te vormen dat je uitnodigt om te verkennen, te interpreteren en te verbinden. ✨ Dit schilderij heb ik gemaakt over een oud schilderij dat ik enkele jaren geleden heb gemaakt en niet meer mooi vond. Het was een zeer kleurrijk schilderij, en ik heb er zwart en witte verf overheen aangebracht, en vervolgens interessante markeringen toegevoegd, waarbij ik ruimte heb gelaten voor het onderliggende schilderij om op sommige plekken door te schijnen. Ik werd al verliefd op dit schilderij na de eerste lagen wit en zwart... en ik ben absoluut dol op het eindresultaat! 😊🎨

Dreamland 2

2023

Dit doek, geboren uit de overblijfselen van het verleden van de kunstenaar, getuigt van de transformerende kracht van creativiteit. Over de echo's van eens zo levendige composities dansen lagen witte en zwarte verf in een delicate ballet, herinneringen verbergend terwijl ze nieuwe verhalen baren. Wat "Dreamland 2" echt betoverend maakt, is zijn eerbetoon aan het verleden. De sporen van het oude, levendige schilderij gluren door de sluier van zwart en wit heen, diepte en mysterie toevoegend. Deze fragmenten van vergeten tinten dienen als fluisteringen uit een verre tijd, die kijkers uitnodigen om de essentie van evolutie te verkennen. Het oog, gevangen door deze spectrale dans van kleuren, voelt de drang om rond te zwerven, de lijnen van transformatie te volgen, op zoek naar het verhaal binnen de streken.        

Enjoying Life 1

2023

"Enjoying Life 1" is een abstract schilderij op papier dat een geest van levendige vreugde en waardering voor de schoonheid die in elk moment wordt gevonden, uitstraalt. Met zijn betoverende oranje achtergrond en expressief gebruik van levendige kleuren aangebracht met een paletmes, vangt het kunstwerk een gevoel van uitbundigheid.

Enjoying Life 2

2023

Dit schilderij ontvouwt zich als een visuele symfonie, waarbij elke penseelstreek en laag bijdraagt aan de algehele compositie. De rijke oranje kleur dient als een metaforische achtergrond waarop de essentie van plezier tot leven komt. Het vertegenwoordigt de warmte en vitaliteit die onze existentie doordringen wanneer we onszelf toestaan om het huidige moment volledig te omarmen.

La Terra

2023

La Terra: Een Betoverende Reis door Kleuren en Beweging Stap binnen in een fascinerende wereld van "La Terra," een betoverend abstract schilderij dat je uitnodigt voor een reis door kleuren en beweging. Met afmetingen van 80 x 60 cm toont dit prachtige schilderij van acrylverf op doek een symfonie van levendige en zachte tinten, vakkundig aangebracht met een paletmes, tegen een warme achtergrond van oranje en aardetinten.

Opportunities 1

2023

"Opportunities 1" is een abstract schilderij dat een wereld van eindeloze mogelijkheden onthult. Tegen een zachtroze achtergrond dansen gedurfde streken blauw, oranje en groen over het doek, aangebracht met een paletmes en zorgvuldig gelaagd. De compositie komt tot leven door het samenspel van zwarte lijnen en organische vormen, wat resulteert in een boeiende stroming die de kijker aantrekt. Dit levendige kunstwerk vangt de essentie van exploratie en groei, en herinnert ons eraan het onverwachte te omarmen en nieuwe paden te ontdekken. "Opportunities 1" nodigt uit om het onbekende te betreden, waar grenzeloos potentieel wacht om omarmd en gekoesterd te worden. Samen met "Opportunities 2" vormt dit kunstwerk een mooi tweeluik. 

Opportunities 2

2023

"Opportunities 2" is een abstract schilderij dat een wereld van eindeloze mogelijkheden onthult. Tegen een roze achtergrond dansen gedurfde streken blauw, oranje en groen over het doek, aangebracht met een paletmes en zorgvuldig gelaagd. De compositie komt tot leven door het samenspel van zwarte lijnen en organische vormen, wat resulteert in een boeiende stroming die de kijker aantrekt. Dit levendige kunstwerk vangt de essentie van exploratie en groei, en herinnert ons eraan het onverwachte te omarmen en nieuwe paden te ontdekken. Ook dit schilderij is ontstaan door over een "mislukt" schilderij heen te schilderen. Een aantal stukjes van het onderliggende werk zijn in het eindresultaat te zien. Samen met "Opportunities 1" vormt dit kunstwerk een mooi tweeluik. 

Some Art 1

2023

Abstract schilderij op aquarel papier in A4 formaat. Dit schilderij is ontstaan op een reeds bestaand kunstwerkje waar ik niet zo tevreden over was. Interessant is dat een aantal details van het onderliggende schilderij te zien is in het uiteindelijke resultaat. Dit schilderij is onderdeel van een tweeluik, samen met Some Art 2 vormt het een mooi geheel en versterken ze elkaar, maar ook alleen komt de kracht van dit kunstwerkje goed tot zijn recht.

Some Art 2

2023

Abstract schilderij op aquarel papier in A4 formaat. Dit schilderij is ontstaan op een reeds bestaand kunstwerkje waar ik niet zo tevreden over was. Interessant is dat een aantal details van het onderliggende schilderij te zien is in het uiteindelijke resultaat. Dit schilderij is onderdeel van een tweeluik, samen met Some Art 1 vormt dit kunstwerkje mooi geheel, maar ook alleen staat het prachtig aan de wand.

Spring is coming

2023

Het is nog winter, hoewel, echt winter hebben we niet; maar het is grijs en saai weer. Tijdens mijn wandeling zie ik ineens wat knoppen aan takken en kleur in het gras. En dan voel en weet ik meteen: de lente komt eraan!

Blooming

2021

Abstract botanische sfeer op mix media papier (A3)

Blooming happiness

2021

Vrolijk schilderij op mix media papier (A3) in complementaire kleuren

Botanical

2021

Kleurrijk botanisch schilderij met abstracte bloemen, bladeren in blauw en oranje met wat wit en geel. 

Creation 1

2021

Ik word heel blij van het creëren van dit soort schilderijen. Vind het heerlijk om bezig te zijn met vorm en kleur. En het maakt me super blij als anderen zeggen of schrijven dat ze blij worden van mijn schilderijen. Ik houd ook van het schilderen in series dus blijf me volgen, want er komen er meer! 

Creation 4

2021

Dit is het 4e schilderij in de serie "Creation". 
Een kleurrijk abstract werk, geinspireerd door de natuur, ik houd erg van bloemen en vooral hun verschillende kleuren. 

Fiori

2021

Uitbundig abstract bloemenschilderij op mix media papier (A3) in verschillende nuances groen met wat roze en wit. Ik houd van Italië dus vond ik het tijd een schilderij een Italiaanse titel te geven.

Floral

2021

Vrolijk kleurrijk schilderij op papier (A3) in groen, blauw, roze, wit en wat paars.

Floral impression

2021

Abstract acryl schilderij op papier (A3) met groene en witte bloemen en bladeren op een oranje achtergrond.

Garden Delight 1

2021

Tijdens mijn dagelijkse wandelingen geniet ik van de natuur, bomen, struiken, bloemen. Ook mijn tuin is vol bloeiende struilen en planten. De beelden van het kleurrijke buitenleven vertaal ik in mijn eigen stijl naar het schilderdoek. Ik houd ook van schilderen in series en daarom heb ik twee schilderijtjes in deze kleurcombinatie gemaakt. Ze staan mooi en vrolijk op zichzelf en samen als tweeluik. 

Garden Delight 2

2021

Tijdens mijn dagelijkse wandelingen geniet ik van de natuur, bomen, struiken, bloemen. Ook mijn tuin is vol bloeiende struilen en planten. De beelden van het kleurrijke buitenleven vertaal ik in mijn eigen stijl naar het schilderdoek. Ik houd ook van schilderen in series en daarom heb ik twee schilderijtjes in deze kleurcombinatie gemaakt. Ze staan mooi en vrolijk op zichzelf en samen als tweeluik. 

Happy flowers

2021

Vrolijk abstract bloemen schilderij op mix media papier (A3) in lichtblauw en oranje. Er is gewerkt met acrylverf en acrylmarkers.

Harmony 1

2021

Ik was een paar schilderijtjes op papier aan het maken en vond de kleuren van twee heel mooi. Die heb ik als voorbeeld gebruikt voor deze twee schilderijen, Harmony 1 en 2. 
Ze zijn mooi samen maar kunnen ook afzonderlijk stralen. 

Harmony 2

2021

Ik was een paar schilderijtjes op papier aan het maken en vond de kleuren van twee heel mooi. Die heb ik als voorbeeld gebruikt voor deze twee schilderijen, Harmony 1 en 2. 
Ze zijn mooi samen maar kunnen ook afzonderlijk stralen. 

Have some fun

2021

Kleurrijk abstract schildery, acryl op doek. In dit schilderij komen de "dots" terug die je ook in mijn andere schilderijen vindt, maar worden ze gecombineerd met cirkels. Het geheel geeft een speels en vrolijk effect. En ik had zeker "some fun" om dit te schilderen. 

It's still summer

2021

Het is aan het eind van de zomer als ik dit schilderij af heb. Veel mensen beginnen al te praten over de naderende herfst. Maar als ik in mijn tuin kijk en zie hoe uitbundig alles nog bloeit dan voel ik "het is nog zomer" - it's still summer".   

Petals

2021

Kleurrijk schilderij op mix media papier (A3) met acrylverf en acryl markers.

Pretty Garden 1

2021

Het is geen geheim dat ik van de natuur houd, vooral van bloemen en het is ook geen geheim dat ik van kleur houd. Deze combinatie van bloemen en kleur waren de inspiratie voor Pretty Garden 1. Er is ook een Pretty Garden 2, samen schitteren ze prachtig, maar ook los van elkaar zien ze er mooi uit op de muur.    

Pretty Garden 2

2021

Het is geen geheim dat ik van de natuur houd, vooral van bloemen en het is ook geen geheim dat ik van kleur houd. Deze combinatie van bloemen en kleur waren de inspiratie voor Pretty Garden 2. Er is ook een Pretty Garden 1, samen schitteren ze prachtig, maar ook los van elkaar zien ze er mooi uit op de muur.

Summer is just around the corner

2021

Het is nog lente als ik dit schilder, maar ik kan de zomer al voelen. Dit schilderij is een expressie van mijn liefde voor de natuur en in het bijzonder voor bloemen. De dots en cirkels geven een extra dimensie in de abstractie. Ik voelde de zomer al en gaf dit schilderij dan ook de titel "Summer is just around the corner".  
En wat gebeurde er? Het schilderij is al verkocht voordat ik het hier op mijn website kon plaatsen. Maar ik wil julie het plaatje toch niet onthouden. Ik ben er natuurlijk heel blij mee dat het zo snel is verkocht. Voor jullie, kunstverzamelaars, blijf ik nog veel meer vrolijke, kleurrijke abstracte schilderijen maken!  
 

Golden season

2020

Bomen in herfstkleuren met vallende blaadjes

Joy

2020

Kleurrijk abstract bloemenlandschap. Dit is het vierde schilderij in een serie van vier.

My happy garden

2020

Kleurrijk abstract bloemenlandschap. Dit is het derde schilderij in een serie van vier.

Between trees

2019

Voorjaar, hoe mooi fris groen zijn de bomen en hoe mooi is het licht tussen de bomen.

Blossom

2019

Uitbundig bloeiende bloesembomen die door de wind al wat blaadjes laten vallen.

Lente

2019

Speels kleurrijk lenteschilderij.

Springflowers

2019

De eerste twee kleine schilderijtjes van dit jaar gaven me zoveel plezier, dat ik besloot een wat groter schilderij in deze stijl te maken. 

Springflowers 2

2019

Het eerste schilderijtje van dit jaar was zo leuk om te maken dat ik besloot een tweede in dezelfde stijl te schilderen.

Springflowers 3

2019

Kleurrijk, klein vierkant schilderij. Het is nog winter, nog lang geen lente, maar ik was er wel al weer aan toe.

Summer Love

2019

Kleurrijk abstract bloemenlandschap. Dit is het tweede schilderij in een serie van vier.

Black and white forest

2017

Abstract landschap met bomen in zwart-wit. Het schilderij is voorzien van 2 lagen vernis. Mijn schilderijen "Four seasons in the Forest...and more" zijn ook op deze website te bewonderen. En zoals beloofd.....hier is er "one more".

Fantasy trees

2017

Abstract landschap met bomen in zwart-wit. Het schilderij is voorzien van 2 lagen vernis. Mijn schilderijen "Four seasons in the Forest...and more" zijn ook op deze website te bewonderen. En zoals beloofd.....hier is "one more"

Sea

2017

Zee met zilveren vogels

Zomer

2017

Kleurrijk vrolijk schilderij met abstract bloemen landschap.

Abstract 2016-02

2016

Abstract acryl schilderij op canvas
zijkanten meegeschilderd

Abstract 2016-06

2016

Abstract schilderij in warme vlammende kleuren.
   

Abstract 2016-09

2016

Abstract acryl schilderij op canvas
zijkanten meegeschilderd

Abstract 2016-11

2016

Abstract kleurrijk schilderij.

Abstract 2015-01

2015

Abstract, modern kleurrijk schilderij 

Abstract 2015-02

2015

Abstract, modern kleurrijk schilderij

Mother Nature

2009

Encaustic art, wasschilderij in passepartout 50 x 40 cm